Cook in Style

Cook in Style Business Website

Project:
Website door Sito Pronto
(+ Grafisch Ontwerp Logo Boutique .be)

Oplevering website:
eind september 2017


Rob Vanuytsel, een jonge ondernemer uit Oosterlo, verzorgde al jaren catering in bijberoep en zet de gedurfde stap naar een hoofdberoep op 1 oktober 2017.
Zijn vriendin Elke, ondertussen echtgenote, hielp wanneer het nodig was ook mee in de zaak.

Op de website die Rob had, werden een heel aantal catering en traiteurdiensten weergegeven die hij niet meer verzorgde. Daarvoor kreeg hij vaak aanvragen die hij niet kon volbrengen en moest hij die klanten telkens teleurstellen. Met de overstap naar een hoofdberoep in het vooruitzicht, moest zijn aanbod natuurlijk helder zijn om genoeg, maar ook zeker de juiste aanvragen te kunnen krijgen.

De website die hij had, was niet meer aangepast voor vertoning op mobiele apparaten en kon ook in het algemeen een opfrissing gebruiken. Het contact dat hij had met zijn toenmalige websitebouwer liep niet zo vlot en daarom besliste Rob op zoek te gaan naar een andere partner.

Voor de website-inhoud analyseerden we samen met Rob het aanbod van Cook in Style en plaatsten we dit overzichtelijk en uitnodigend op de website, voorzien van mooie beelden die we selecteerden uit onze fotobank. De pagina’s werden geoptimaliseerd om terug te vinden in Google.

Om hun goede catering service kracht bij te zetten, werden ook heel wat logo’s van hun klanten toegevoegd, voor wie ze reeds opdrachten mochten uitvoeren.

En we brachten kort hun verhaal in kaart, want je weet natuurlijk altijd graag wie de mensen achter een bedrijf zijn en aan wie je je opdracht zal toevertrouwen.

Om de data van geïnteresseerde personen te verzamelen en hen te kunnen informeren, maakten we een formulier aan voor het vergroten van het email-bestand van Cook in Style. Via een link onderaan op iedere pagina, staat dit steeds in het zicht en kan men gemakkelijk registreren.

Een algemeen contactformulier voorzien we bij Sito Pronto standaard bij een website, maar we maakten een extra offerte-aanvraag formulier aan. Op iedere pagina onderaan en op zo goed als iedere pagina staan nog extra klik knoppen. Daar kunnen geïnteresseerde bezoekers dus meteen naar doorklikken en eenvoudig enkele gegevens aanvullen. Zo krijgen Rob en Elke vele aanvragen binnen en kunnen ze  in conversatie gaan met hun potentiële klanten en voor elk van hen een voorstel op maat uitwerken.

Bovendien werd het bestaande logo aangepakt op vraag van Rob. Deze service werd geleverd door Logo Boutique .be, de grafische ontwerpers van Sito Pronto. De naam en de blauwe tint bleven, maar verder werd een huisstijl gecreëerd die volledig aansloot bij het jonge koppel en de business die ze runnen. Logo Boutique .be verzorgde ook het ontwerp van de naamkaartjes, enveloppen, offertemapjes, het ontwerp van stickers, herasdoeken, een template voor menukaartjes en briefpapier. En de eerste huis-aan-huis folder voor feestelijke afhaalgerechten met het nieuwe logo werd eveneens verzorgd door Logo Boutique .be.
De folder werd bovendien digitaal verstuurd naar alle mailadressen die ze verzamelden.

Om de bestellingen voor de eindejaarsperiode (uit de folder) vlot en overzichtelijk te laten verlopen, maakte Sito Pronto ook hier een apart formulier voor aan. De klanten hebben de keuze uit een datum voor afhaling, gewenst tijdstip voor afhaling en kunnen dan hun bestelling en gegevens ingeven. En optioneel nog een extra vermelding was ook mogelijk. Uiteraard werden de bestellingen door Cook in Style zelf bevestigd.

Rob en Elke volgden bij ons een website opleiding, zodat ze steeds zelf aanpassingen kunnen doen. Voor bijkomende vragen kunnen ze bij Sito Pronto terecht.


 

Resultaten Cook in Style:
• Nieuwe, frisse website
• Overzichtelijk aanbod
• Nieuwe emailadressen voor het versturen van hun feestelijke afhaalfolder (via registratie voor nieuwsbrief)
• Wekelijks verschillende aanvragen voor allerhande catering opdrachten die ze bieden (van 15 tot 400 personen).
• Na twee eindejaar periodes bijna 850 online bestellingen van de afhaalfolder
• Ook wekelijks nog extra contactopnames via het algemeen contactformulier
• In februari 2019 schakelde Rob over van een eenmanszaak naar een BVBA
+ vernieuwde huisstijl door Logo Boutique .be

 


Rob Vanuytsel, van Cook in Style:

Beste Katrien,
Allereerst moet ik zeggen dat we echt tevreden zijn van de website, ons nieuw logo en nieuwe huisstijl. We krijgen er veel complimenten over!
We werken nu inderdaad al een tijdje met de website.
De website is over het algemeen gemakkelijk in gebruik en wijst zichzelf meestal wel uit, maar af en toe is het toch wel handig dat we je altijd kunnen/mogen contacteren.
Met vriendelijke groeten
Rob Vanuytsel